З "ДНР" Донбасу буде "хана" - Кучма

Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що без роботи олігархів на єдність і благо України ладу в країні не буде.
"Не завжди олігарх – це знак мінус. Якщо не навчимося працювати влада з бізнесом, ладу в Україні не буде", - сказав він на круглому столі в Миколаєві.
Інший екс-президент Леонід Кучма зазначив: "Потолок повинен бути для олігархів. Щоб не сталося так, що в руках 5, 10 чи 15 чоловік – все. Хай є гроші в них – не скуповують і не кладуть десь під одне місце, а хай гроші вкладають в розвиток своїх підприємств".
"Ті ж металургійні, хімічні підприємства потребують колосальної реконструкції. Щоб ми газу менше кушали з тої ж Росії і взагалі енергоресурсів", - сказав він.
Кравчук додав, що слід було б законодавчо зробити так, щоб олігарх "не боявся вкладати в себе".
"А якщо цього не буде, ви закликами нічого не зробите… він знайде вихід, виведе гроші за кордон і там буде собі жити. Але це демократія, самі хотіли", - сказав він.
"У Донецькій кримінальній республіці пропонують же націоналізацію провести в Донецьку. Хана Донецькій області буде через місяць, нічого від неї не лишиться", - підхопив Кучма.
Кравчук адресував питання до тих бізнесменів і політик, які живуть за межами України: "На кого вони сперлися? Чиє завдання вони виконують?".
"Це авантюристи, кримінал і все таке інше – і вони нарешті дорвалися до корита. Але меж немає. І тут, врешті-решт – я вже відчув із засобів масової інформації, в тому числі з російських – що вони вже побачили, куди вони вляпалися. Що Донбас не захоче стати сірою зоною, чорною дірою", - сказав Кравчук.
"І люди самі вже бачать, що вони можуть забрати все і ґвалтувать почнуть усіх підряд. Тому люди зрозуміли і мають прогнати їх з нашої землі. Тоді в тих політиків, які за межами України, не буде на кого спертися", - зазначив він.
"І олігархи мають в цьому плані допомогти – і багато хто допомагає, а дехто ще не зрозумів своєї ролі. Але нам треба спільної працювати. Нікому ярликів не навішувати… ", - наголосив Кравчук.
Як відомо, найбагатший бізнесмен України із Донецька Рінат Ахметов в останні дні почав активно виступати проти сепаратизму та самопроголошеної "Донецької народної республіки".
Зокрема, після погрози з боку ДНР націоналізувати його підприємства, Ахметов заявив, що представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" тероризують Донбас, і його жителям "не по дорозі" з ДНР.
Інший бізнесмен Сергій Тарута як голова Донецької обласної держадміністрації також виступає проти розколу України.
Дніпропетровські бізнесмені на чолі з олігархом Ігорем Коломойським, який очолює Дніпропетровську ОДА, також активно борються з сепаратистами.

Related

Політика 4947633232191098774

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item