МЗС РФ обурений підготовкою до виборів в Україні "при живому президенті"

Москва заявляє про "великі проблеми" з демократичністю майбутніх президентських виборів в Україні.
Про це на брифінгу в Москві заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, передає Інтерфакс-Україна.
"З виконанням демократичного принципу - забезпечення справжнього всенародного характеру виборного процесу - в Україні, звичайно, великі проблеми", - сказав він.
Він заявив, що "з урахуванням останніх змін у виборчому законодавстві України, незалежно від кількості виборчих дільниць, виборчих округів і відповідно виборців, брали участь у президентських виборах, президент України буде визнаний обраним фактично кількістю голосів виборців, які взяли участь у голосуванні".
У Москві вважають, що Віктор Янукович залишається легітимним президентом України, заявив також Лукашевич.
"Він залишається легітимним президентом, його ніхто не усував легітимними методами, які є в розпорядженні української влади", - сказав Лукашевич.
" При живому легітимному президентові, як би до нього не ставився хто, проводити президентські вибори, не пройшовши існуючі внутрішньодержавні процедури - виникає питання про легітимність підготовки до виборів, яка ведеться", - сказав Лукашевич.
"Ми будемо стежити за тим, як іде підготовка до цих виборів, і свої висновки зробимо за їх результатами. Крім обурення тією атмосферою, в якій проходить підготовка до цих виборів, ми висловити не можемо", - заявив Лукашевич.
Він також засумнівався в тому, що Рада Безпеки ООН стане розглядати це питання, ініційований Україною щодо спроб РФ зірвати вибори.
"Ці голослівні заяви про те, що у нас є неспростовні докази втручання Росії в різних формах з метою, як вони кажуть, зриву президентських виборів в Україні - це все від лукавого", - заявив Лукашевич.
Він висловив упевненість, що озвучене українським прем'єром Арсенієм Яценюком пропозицію скликати термінове засідання Ради безпеки ООН з цього питання не буде підтримана.
"Якщо є ініціатива, значить, будемо її розглядати, але мені здається, це абсолютно безперспективна і пропагандистськи нікчемне захід, який навряд чи отримає підтримку з боку Ради Безпеки та інших членів ООН", - сказав представник МЗС РФ.
Нагадаємо, раніше Путін неодноразово ставив під сумнів результати призначених на 25 травня виборів президента України .
Кремль наполягає на тому, що втік у Ростов-на-Дону Віктор Янукович досі є законним президентом України.
У середу, 21 травня, Путін заявив, що йому буде "дуже складно" будувати відносини з українською владою навіть після виборів.
За його словами, "дуже складно буде будувати відносини з людьми, які приходять до влади на тлі триваючої каральної операції на південному сході України і перешкоджають роботі преси".
Путін вважає, що перш, ніж проводити вибори в Україні, логічніше було б провести референдум по Конституції.

Related

Політика 2056258108354935779

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item