Підтримувані США повстанці в Сирії попросили у Білого дому зброю проти російських літаків

На Заході постійно звучать заяви про те, що Росія в Сирії бомбить повстанців, а не ІГ
Підтримувані США сирійські повстанці направили Адміністрації Барака Обами напередодні запит про надання зенітної зброї для захисту від нальотів російської авіації, передає Washington Post.
Офіційний представник Білого дому сказав виданню, що в даний час у американців немає конкретного плану для надання додаткової підтримки повстанцям, які борються проти президента Башара Асада і пройшли підготовку за програмою ЦРУ.
За зброєю звернулися одразу кілька угруповань, які потрапили під російські удари. Так, Мустафа Мураті, представник Таджаму Аль-Ізза, сказав, що відео Міноборони РФ про атаку на ІД насправді відображає удар по штабу підтримуваних США бійців. Він побоюється, що якщо його угруповання не отримає вчасно зенітну зброю, то буде знищене.
Хассан Хай Алі, представник іншої групи опору, Суквор Аль-Джабал, повідомив виданню, що так і не отримав від США ніякої відповіді: "Нам потрібно хоча б одне з двох: або зрозуміла превентивна політика США щодо бомбардувань режимом і РФ сирійців, або ж зенітну зброю, щоб ми могли протистояти росіянам".
Раніше НВ опублікувало заяву міністра оборони Великобританії Майкла Фэллона щодо того, що тільки один з 20 авіаударів, нанесених російськими військовими в Сирії, наноситься по позиціям бойовиків угрупування Ісламська держава. Решта, за його словами, наносяться по мирним жителям і бійцям вільної сирійської армії.
Як повідомлялося, у спільній заяві США, Великобританія, Туреччина та інші країни коаліції проти терористичного угрупування Ісламська держава закликали Росію припинити авіаудари в Сирії, тому що вони б'ють по опозиції і мирним жителям Сирії.

Related

Події у світі 9203381103098953892

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item