Розведення сторін на Донбасі забере 13 днів

У Мінську 21 вересня підписали документ щодо Донбасу

Вперше розпочинається відведення живої сили, головним чином військових підрозділів.


Процес відведення сил і засобів Збройних сил України та самопроголошених ЛДНР на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі забере 13 днів. Про це повідомив представник України в підгрупі з безпеки Контактної групи щодо Донбасу Євген Марчук на брифінгу в кулуарах парламенту в четвер, 22 вересня.
"Це 13 днів. Перший день - оголошення готовності, передача в ОБСЄ документів обома сторонами. Потім сім днів повної тиші, жодного обстрілу... ОБСЄ буде діяти цілодобово", - сказав Марчук. За його словами, на додаток до цієї рамкової угоди додаються точні геодані кожного об'єкта, карти і графік відведення.
Він зазначив, що вперше розпочинається відведення живої сили, головним чином військових підрозділів. "До сьогоднішнього дня були підписані і діють, хоч і з порушеннями, угоди щодо відведення важкого озброєння, угода про створення 30 км безпечної зони без озброєння", - поінформував Марчук.
За його словами, контроль над виконанням рамкової угоди про розведення сил і засобів здійснюватимуть українські та російські військові, які входять до Спільного центру з координації та контролю (СЦКК).
Раніше спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко уточнив, що відлік цих 13 днів розпочнеться після тижневого неухильного дотримання режиму припинення вогню на визначених ділянках. "Якщо бойовики будуть дотримуватися режиму припинення вогню, кількість точок розведення сил може бути збільшена", - сказав він.
Як повідомлялось, 21 вересня в Мінську було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, за яких стрілецьку зброю не можна буде застосовувати для обстрілів.

Related

Події в Україні 9098812135277713693

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item