Дипломата-контрабандистку Ліщишин звільнили, в МЗС довели "порушення присяги"



Скандально відомий дипломат, перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин, яка "засвітилась" у контрабандних схемах, звільнена з дипломатичної служби.
Про це ЄвроПравді повідомив заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату Вадим Пристайко.
"Вона звільнена з формулюванням "за порушення присяги". Це пов’язане саме з епізодом щодо контрабанди. Підставою для такого висновку стали результати службового розслідування", – розповів він.
Відзначимо, слідчим відділом прокуратури Закарпатської області було відкрито кримінальне провадження "за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службовим підробленням службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 КК України)".
За словами Пристайка, в МЗС немає висновків правоохоронних органів за порушеним провадженням.
"На жаль, службове розслідування має обмежені законом часові рамки, тому ми не дочекалися висновку правоохоронних органів. Але я дуже сподіваюся, що прокуратура та суд дадуть належну оцінку діям Оксани Ліщишин", – додав керівник апарату МЗС.
Як відомо, 23 травня цього року чоловік Оксани Ліщишин в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.
Пізніше стало відомо, що Сергій Ліщишин здійснив через кордон десятки рейсів, імовірно, з контрабандою.
Відразу після інциденту Ліщишин була відкликана до Києва і МЗС почало службове розслідування щодо дипломата-контрабандистки.
Пізніше, коментуючи ситуацію з Ліщишин, керівник апарату МЗС Вадим Пристайко відзначив, що "міністерство надзвичайно болісно сприймає удари по репутації, які наносять нечисті на руку співробітники. Але й прикривати нікого не збирається".
Детальніше про обставини навколо звільнення Оксани Ліщишин читайте в статті на ЄвроПравді Контрабанда в законі: як скандальний дипломат лишилася на дипслужбі.

Related

Гаряча новина 2513051703833914798

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item