Експерт пояснив прокол Порошенка із лідерством Путіна



Президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу CNN побажав президенту Росії Володимиру Путіну стати "сильним лідером".
Ми вирішила провести експеримент і замінити у тезі президента слово "Путін" на "Порошенко".
Петро Порошенко для CNN:
"Сильний лідер - це відповідальність, це блискучі перспективи для країни, це значить тримати слово. Сильний лідер повинен мати можливість проводити реформи і робити життя свого народу краще. У цьому розумінні сильного лідера мені б хотілося, щоб Путін був сильним лідером"
Що в нас вийшло після "гри слів", якби це сказав Володимир Путін
"Сильний лідер - це відповідальність, це блискучі перспективи для країни, це значить тримати слово. Сильний лідер повинен мати можливість проводити реформи і робити життя свого народу краще. У цьому розумінні сильного лідера мені б хотілося, щоб Порошенко був сильним лідером"
Чи змінилася суть сказаного, цікавимося думкою експерта.
Петро Порошенко, як і нинішні європейські лідери, є дуже слабким, вважає філософ Ігор Лосєв.
"Путін - абсолютно пересічна істота, яка раптом волею обставин вилізла на керівне крісло величезної країни з ядерною зброєю. Порошенко - полохливий, часто демонструє боягузтво. Боїться страшенно того ж Путіна. Певною мірою боїться і українського народу. Як людина, яка пережила Майдан. Часто-густо робить абсолютно нічим не підкріплені заяви, обіцянки, яких не виконує. І в цьому сенсі він, безумовно, є дуже слабким лідером. Настільки слабким, що стає страшно за долю України", - каже науковець.
Порошенко не міг стати сильним лідером, зауважив експерт.
"Враховуючи те, у яких умовах він формувався - пострадянському, бандитському капіталізмі, який міг виховати хіба що злодіїв і зрадників. І ми змушені мати таких на чолі нашої держави. Ми знаємо, на чому виникли їхні капітали. Як за 10 гривень купували заводи вартістю мільярди доларів. Як кидали, дурили один одного", - каже філософ.
"Сьогодні у світі практично немає таких лідерів, як Рональд Рейган, Маргарет Тетчер. Нинішні європейські дуже слабкі. Бояться Путіна, його погроз, непередбачуваності. Вони страшенного бояться власної охлократії — влади електорального натовпу. Який може керуватися абсолютно абсурдними ідеями, тваринними рефлексами і так далі. Бо сильний лідер, це не той, який постійно виконує всі забаганки натовпу. А той, який бере на себе відповідальність. Не плентається за народом, а веде його за собою. А це і ризик і відповідальність. Таких лідерів у сучасному світі практично немає. Хаос, який сьогодні спостерігаємо - теж наслідок їх відсутності", - вважає філософ.
"Порошенко може думати про себе все, що завгодно. Навколо нього є почет, який грає короля і постійно розповідає який він геніальний, здібний і супер-пупер. Якщо він у це вірить, тоді це горе. Але, на жаль, із ним це і горе України", - резюмує Ігор Лосєв.

Related

Політика 8292664132773652163

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item