Виявлено суперзахист від грипу



Вчені довели, що гормон прогестерон запобігає небезпечним ускладненням грипу
Як виявилося, підвищені дози прогестерону призводять до збільшення вироблення клітинами легень білка амфірегуліна, який має захисний ефект,повідомляє УНІАН.
Дослідникам з Університету Джона Хопкінса (США) вдалося показати, що прогестерон здатен запобігти небезпечним ускладненням вірусу грипу і сприяє швидкій регенерації тканин легенів. Такі дані отримані під час експериментів на самицях мишей.
У ході дослідження в тіло мишей поміщали спеціальний імплант, що виділяєпрогестерон. Потім тварин інфікували вірусом грипу. Гризуни з контрольної групи отримували свою дозу інфекції, однак жодну попередню прогестеронову терапію не проходили. При порівнянні наслідків захворювання в обох групах вчені виявили однозначний захисний ефект прогестерону.
Миші, які приймали відповідне превентивне лікування, демонстрували швидке покращення функції легень, та й сама шкода, заподіяна органам дихання, була не такою вираженою, як у самиць з контрольної групи. Як виявилося, підвищені дози прогестерону призводять до збільшення виробництва клітинами легень білка амфірегуліна, що в кінцевому підсумку і забезпечує захисний ефект. Вчені планують виявити аналогічний вплив прогестерону у жінок.

Наша довідка: прогестерон -- статевий гормон, який синтезується у жовтому тілі жіночих яєчників. Разом з естрадіолом регулює менструальний цикл у жінок, а також бере участь у зачатті та настанні вагітності.
Саме під дією прогестерону слизова оболонка матки набуває здатність до імплантації заплідненої яйцеклітини. При відсутності заплідненої яйцеклітини жовте тіло атрофується, а синтез прогестерону зменшується.

Related

Цікаво 6892294613036765998

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item