Посол у Великій Британії просить забрати Філліпса з України


Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко просить Велику Британію зупинити в Україні проросійську пропагандистську діяльність Грема Філліпса.
Про це йдеться у її відкритому листі, оприлюдненому на сайті посольства України в Об'єднаному королівстві Великої Британії й Північної Ірландії.
"Я хотіла б попросити британську сторону вжити всіх можливих заходів, у тому числі щодо його документів, щоб зупинити пропагандистську роботу пана Філліпса на російську окупаційну владу в Україні, щоб він покинув нашу країну назавжди", – йдеться у ньому.
Посол звертає увагу британської сторони на те, що британець Філліпс у 2014-2015 роках на сході України працював в інтересах проросійських бойовиків, його депортували з України у липні 2014 року, Йому заборонили в'їзд до України на 3 роки через загрозу нацбезпеці.
Але в березні 2016 року Філліпс із Латвії пробрався в анексований Росією Крим. Приїхавши на півострів через Росію, Філліпс порушив закони України щодо процедури в'їзду на окуповані території, зазначає Галібаренко.
"Він продовжує там свою огидну поведінку і відкриті публічні образи на адресу громадян України і військовослужбовців, які захищають Україну", – йдеться у листі.

Посол зазначає, що нещодавно Філліпс на сході України намагався зірвати звільнення з полону бойовиків на Донбасі громадян України, ображав і кепкував із інвалідності важко пораненого цивільного чоловіка (Володимира Жемчугова – ред.), який провів понад рік у полоні проросійських терористів.
Дипломат попереджає, що якщо Філліпса затримають на території юрисдикції України, він нестиме відповідальність за свої дії: "Ми, не вагаючись, використаємо всі доступні інструменти міжнародної співпраці, щоб змусити його відповідати за свої слова і справи".
Галібаренко наголошує, що Філліпс постійно демонструє підтримку діяльності проросійських терористів на окупованих територіях України, і його безкарність викликала нещодавно широкий резонанс в українському суспільстві і ЗМІ.
"Україна шанує ризиковану роботу незалежних військових журналістів в Україні, які повідомляють правду, але ми ніколи не терпітимемо жодного псевдожурналіста, який підриває нашу національну безпеку, відверто заявляє про расову ідею дискримінації і ненависті, висловлює підтримку терористичним методам і чинить провокації з єдиною метою поширення насильства", – заявляє Галібаренко.

"Оскільки Філліпс гордо називає себе британським журналістом, а його дії є ганебними й обурливими, він псує імідж Великобританії як країни, яка послідовно підтримує Україну в протидії російській агресії… Філліпс руйнує високі стандарти британської журналістики", – зазначає посол.

Related

Гаряча новина 1688275898690922485

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item