Чубаров: Звільнення Криму - справа часу



У Херсонській області поблизу адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом відбувається акція кримських татар, присвячена першій річниці початку громадянської блокади півострова.
Як повідомляє Радіо Свобода, близько 500 активістів і волонтерів, які підтримали блокаду, брали участь в автопробігу з Генічеська до пункту пропуску "Чонгар".
Згодом розпочалася хода з українськими та кримськотатарськими прапорами.
В акції беруть участь депутат Верховної Ради, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та інші лідери кримських татар.
Як повідомляє агенція "Анадолу", Чубаров під час акції на адмінкордоні звернувся до кримчан: він підійшов впритул до лінії розмежування і заявив, що звільнення Криму - справа часу.
За словами лідера Меджлісу, Крим був, є і залишається Україною. При цьому Чубаров назвав незаконною окупацію, а тих, хто її підтримав - злочинцями, які будуть покарані після деокупації.
Також він висловив слова підтримки тим мешканцям Криму, на яких зараз тисне російська окупаційна влада.
Як відомо, 20 вересня 2015 року з ініціативи кримськотатарських лідерів розпочалася безстрокова блокада вантажного транспорту, який прямував до окупованого Криму. Згодом розпочалася також енергетична блокада, внаслідок якої Україна припинила постачання електроенергії на півострів.

Related

Події в Україні 863014643163080537

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item