СБУ повернула Львівському музею дві викрадені картини, виставлені на інтернет-аукціон (фото)

Це портрет Розанди, дочки молдавського господаря Лупула, дружини Тимоша Хмельницького, та портрет самого Тимоша




Фото: прес-служба СБУ



СБУ повернула до Львівського історичного музею дві викрадені у 1960 році картини, які були виставлені на інтернет-аукціон. Власник не знав про кримінальну історію цінних картин. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.
"Дві викрадені з фондів Львівського історичного музею картини допомогла повернути Служба безпеки України за сприяння Громадської ради з питань оновлення СБУ.
Йдеться про диптих – портрет Розанди, дочки молдавського господаря Лупула, дружини Тимоша Хмельницького та портрет самого Тимоша. Картини були викрадені з Львівського історичного музею 8 лютого 1960 року. Одна з картин була виставлена на інтернет-аукціон мешканцем Кропивницького, який не знав про історію цих витворів мистецтва.

Співробітники СБ України спільно з працівниками музею переконали чоловіка повернути державі культурні цінності. Експерт Львівського історичного музею вже підтвердив автентичність робіт, переданих оперативникам спецслужби", - йдеться у повідомленні.


Related

Гаряча новина 7300145831432499014

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item