Учасники АТО заблокували депутатів


29 вересня бійці АТО заблокували роботу сесії Львівської міськради. 
Два тижні живуть у наметах під стінами Львівської ратуші. Вимагають виділення земельних ділянок, передбачених законом. Не допускають затвердження проекту ухвали "Про захист інтересів учасників АТО, вихідців зі Львова". 












"Два роки боремося, щоб нашим хлопцям виділили ту землю. Тільки Львів з усієї України ще цього не зробив. 14 липня на сесії вийшли і попросили міську владу, щоб виділила земельну ділянку. Пообіцяли, якщо не вирішать це, то у вересні будемо блокувати їхню роботу. 5 вересня поставили намети і дали їм два тижні. Учора півшостої вечора нам винесли ухвалу про передання 48 га землі біля Зимної Води в комунальну власність міста. 
Документ ні про що, аби ми тільки пішли звідси. Не вказано, коли ту землю виділять учасникам АТО. Ухвалили продовження будівництва будинка для учасників АТО на вул. Під Голоском, 35, але його і не припиняли", – розповідає голова обласної спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих Богдана Сірків.
У сесійній залі від ранку блокують трибуну 30 учасників бойових дій. Прийшли у формі з нагородами. При спробі депутатів проводити сесію за регламентом тупають ногами і стукають кулаками об трибуну.
"Поки хоч один учасник АТО не отримає земельної ділянки – не підемо звідси. Якщо депутати не вміють працювати, то не будуть", – каже голова української спілки учасників АТО Сергій Дячишин.
Його побратим Андрій Матвіїв рік служив у 93-й механізованій бригаді. Разом з іншими атовцями обступає депутатів біля трибуни.
"Навесні, як прийшов з АТО, зразу подав документи на землю. Літом прийшла відповідь, що землі нема і коли буде – невідомо", – говорить Матвіїв.
Депутати підтвердили, що у Львові для ветеранів війни землі справді немає.
"Вишукуємо території на околицях. Зможемо їх розподілити до 2020 року. Або вирішимо це питання шляхом монетизації. За два тижні запропонуємо програму, як будемо це робити. Маємо забезпечити не лише присутніх учасників АТО земельними ділянками, а й усіх зареєстрованих у черзі. Їх майже 2 200", – пояснила член міжфракційної групи з питань АТО Олена Пасевич.
Сесію перенесли на 30 вересня. О 10-й ранку робоча група має подати нові пропозиції, як вирішити проблему воїнів АТО.
Нагадаємо, що Порошенко хоче створити музеї героям АТО і Небесної Сотні.

Related

Суспільство 2866081003005021065

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item