У Гройсмана сховали розслідування щодо зриву е-декларування


В секретаріаті Кабінету міністрів не готові розкрити результати службової перевірки та прізвища чиновників, які винні у зриві системи електронного декларування. 
Про це заявляє експерт центру "Ейдос" Гліб Канєвський.
"Прес-секретар прем'єра Дмитро Столярчук, посилаючись на Конституцію та цілу купу законів, повідомив, що передав мій запит до Нацдержслужби. З якої уже згаданий Ващенко відписався про "службове користування". Таким чином, бюрократія зробила свою справу. Імена винних приховані", - написав він.
У відповіді на запит Канєвського сказано, що копіювання для сторонніх організацій документів з грифом "Для службового користування", одержаних від інших організацій, здійснюється за погодженням з організаціями-авторами цих документів.
"Враховуючи наведене, правові підстави для надання копії довідки щодо перевірки належного виконання посадовими особами Адміністрації Держспецзв’язку та Національного агентства з питань запобігання корупції ... відсутні", - сказано у відповіді.             
Нагадаємо, 15 серпня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повинно було офіційно запустити систему електронного декларування для майже 50 тисяч високопосадовців у всій країні.
12 серпня пізно ввечер Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (ДССЗЗІ або Держспецзв'язку) повідомила про відмову в сертифікації комплексу збору і обробки електронних декларацій, чим фактично зірвала його запуск.
Після дебатів між представниками НАЗК і Держспецзв'язку, які пройшли цими вихідними, НАЗК все ж оголосило про те, що запуск відбудеться незважаючи на відсутність атестату захисту інформації, який є необхідним відповідно до законодавства.
В НАЗК 1 вересня пообіцяли, що система відображення декларацій буде виправлена протягом 2-3 годин.
На 13 вересня, В Реєстрі електронних декларації досі відсутні декларації про доходи високопосадовців, більшість декларантів – держслужбовці середньої ланки, судді й прокурори.
Детально про ситуацію, що склалася, читайте в статті "Хто зривав електронне декларування: нові подробиці". 

Related

Політика 7096321809199619193

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item