Ефективний спосіб запам’ятати великий обсяг інформації



Вчені з’ясували, що кращий спосіб запам’ятати інформацію – це сон між заняттями.
Ефективний спосіб запам’ятати великий обсяг інформації
Давно відомо, що міцний сон після занять допомагає краще запам’ятовувати матеріали, з якими раніше ознайомилася людина. Тепер же французькі дослідники встановили, що сон в перервах між заняттями дає ще більш гарні результати.
Всього дослідження торкнулося 40 дорослих жителів Франції. Їм запропонували 16 французьких слів і їх переклад на суахілі – мова, досить широко поширена в Африці. Вчені попросили учасників експерименту підібрати правильний переклад до кожного з африканських слів. У тому випадку, якщо людина робила помилку, йому знову доводилося правильно підбирати пару слів, і так до тих пір, поки переклад не буде правильним. Через 12 годин дане завдання виконувалося знову.
Учасники експерименту були розділені на дві групи. Перша практикувалася в “вивченні іноземної мови” в один день: вранці і ввечері. Друга починала заняття ввечері і продовжувала їх на наступний день вранці. Перше заняття показало, що обидві групи приблизно однаково запам’ятали інформацію, проте на другому занятті стали видні помітні відмінності. Середній показник учасника першої групи склав 7,5 перекладених слів, а середній результат представника другий – десять. При цьому людям з першої групи в середньому потрібно було шість спроб, щоб правильно перекласти всі 16 слів. Другий же групі вистачило лише трьох спроб. Через тиждень і півроку вчені провели повторне дослідження і результати були підтверджені.
Самі вчені вважають, що висновки говорять самі за себе: сон в перервах між заняттями дозволяє запам’ятовувати інформацію найкраще. Результати дослідження були викладені на сайті Асоціації психологічної науки, а короткий огляд доступний на сайті RNS.
Інша група вчених представила свої висновки щодо того, як можна поліпшити запам’ятовування інформації. Згідно з отриманими висновками, похід в тренажерний зал допомагає краще засвоїти цей матеріал. При цьому фізичні вправи потрібно починати не відразу, а лише через чотири години після закінчення навчання. Висновки були зроблені на основі спостережень за групою з 72 осіб.

Related

Цікаво 8433343075647458735

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item