Прем'єр Японії заявив про швидке вирішення суперечки з Росією по Курильських островах

Сіндзо Абе розраховує на підписання мирного договору з Росією за підсумками Другої світової
Влада Японії сподівається на швидке вирішення територіальної суперечки з Росією про приналежність островів Курильської гряди.
"Вирішивши територіальний питання, ми покладемо край ненормальній ситуації, коли між нашими країнами і через 71 рік після закінчення війни немає мирного договору", - цитує російське агентство ТАСС слова глави японського уряду Сіндзо Абе.
Прем'єр Японії сподівається на врегулювання територіальної суперечки та підписання мирного договору в ході візиту російського лідера Володимира Путіна у Токіо в грудні 2016 року.
Разом з тим Абе заявив, що основою японської безпеки є США.
"Основа зовнішньої політики і безпеки Японії - союз з США. Це непохитний принцип. Зміцнюючи японо-американські зв'язки, ми разом з США звертаємося до вирішення світових проблем", - підкреслив він.
Нагадаємо, на початку вересня 2016 року Путін допустив швидке вирішення територіальної суперечки з Японією про приналежність Курильських островів.

Японія претендує на південний край тихоокеанської гряди, яку називає "північними територіями", окуповану радянськими військами наприкінці Другої світової.
Даний спір, який Москва відмовляється навіть обговорювати, досі заважає двом країнам підписати формальний договір про мир, який так і не був укладений після 1945 року.

Related

Події у світі 8864953869696433252

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item