Дослідники пророкують новий Чорнобиль в найближчі роки

Вчені пророкують катастрофи на ядерних об'єктах
Вчені з'ясували, що катастрофи, подібна до тієї, що сталася на Чорнобильській АЕС можуть відбуватися частіше, ніж 1-2 рази на століття, а, значить, така аварія може бути вже за наше життя.
Катастрофа, подібна до тих, які відбулися на Фукусімі або на Чорнобильській АЕС, може скоро повторитися. Про це заявила група фахівців з Університету Сассекса, яка проаналізувала понад 200 ядерних аварій. Свої висновки вчені представили в статті, опублікованій в журналі Risk Analysis, передає Лента.
Дослідники встановили, що, хоча робляться зусилля щодо запобігання інцидентів з ядерними реакторами, великі катастрофи можуть відбуватися частіше, ніж 1-2 рази на століття. Такі нещасні випадки, як той, що стався на АЕС "Три-Майл-Айленд" у США в 1979 році, повинні відбуватися частіше, ніж раз в 10-20 років.
Вчені вивчили доповіді, наукові статті, прес-релізи, офіційні документи і газетні замітки. Вони оцінили збиток від кожної аварії, беручи до уваги такі фактори, як втрата майна, штрафи, страхові виплати і відновлення навколишнього середовища. З'ясувалося, що кількість ядерних аварій не зменшилася з 1970-х років до теперішнього часу і в середньому складає трохи більше однієї серйозної події на рік.
За словами фахівців, стандартної методології, використовуваної Міжнародним агентством з атомної енергії для прогнозування аварій і інцидентів, недостатньо. Необхідно удосконалити технології, які використовуються при створенні ядерних реакторів.

Related

Технології 2419249071249291426

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item