Отруєння алкоголем у Харківській області: власниця магазинів відмовляється пояснити походження горілки

Власниця магазинів відмовляється пояснити походження смертельно небезпечної горілки
У Харківській області власниця магазинів, у яких продавали горілку, отруївшись якою, загинули понад 10 людей, відмовляється пояснювати походження товару.
Про це повідомила на брифінгу прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, передає Укрінформ із посиланням на власного кореспондента.
"Власниця магазинів у чотирьох селах Вовчанського района, де отруїлися люди, - 51-річна жінка. Затримана із слідством не співпрацює, відмовляється пояснити, звідки товар", - заявила Дубовик.
Прес-секретар прокурора додала, що на даний момент жінка перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.
"У нас є три доби, щоб оголосити їй підозру у злочині та клопотати про обрання утримання під вартою як застережного заходу", - зазначила Дубовик.
Вона також повідомила, що встановлений господар магазину в селі Іванчуківка Ізюмського району, де люди також отруїлися підробною горілкою.
"Можливо, він пояснить, звідки це спиртне, і скільки його", - додала прес-секретар прокурора.
Крім того, Дубовик повідомила, що, за уточненими даними, внаслідок отруєння алкоголем у Харківській області померли 11 людей: семеро - у Вовчанському районі та по двоє - в Ізюмському і Харківському. 
Ще одна людина із Шевченківського району перебуває у реанімації.
Повідомляється також, що, за інформацією відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області, у Вовчанському районі отруйне спиртне продавали і на розлив.
Начальник відділу прокуратури Харківської області Артур Оганнісян повідомив, що, крім ємностей із сурогатним алкоголем, вилучених у магазинах під час обшуків, вилучені також залишки алкоголю за місцем проживання потерпілих.
Раніше повідомлялося, що у Харківській області кількість померлих внаслідок отруєння алкоголем зросла до 12.
Крім Вовчанського району, у якому отруїлося 10 людей, вісім із яких померли, четверо людей постраждали в Ізюмському районі, причому двоє з них померли, а один втратив зір, і ще троє - у селі Кутузівка Харківського району, з них загинули двоє.
Перед цим стало відомо, що у Вовчанську в результаті отруєння алкоголем померли шестеро людей.
Правоохоронці з'ясували, що всі загиблі в результаті отруєння алкоголем купували горілку в сільських магазинах, що належать одному власнику.
За фактом масового отруєння алкоголем у Харківській області було затримано власницю магазинів у Вовчанському районі, де його продавали.

Related

Суспільство 7845207372612146312

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item