Єврокомісія схвалила скасування плати за роумінг в ЄС



Європейська комісія затвердила скасування плати за мобільний роумінг в країнах ЄС з 15 червня 2017 року.
Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.
Новий механізм буде заснований на принципі місця проживання в одній із країн ЄС і стійких зв'язків європейських споживачів з однією із країн-членів.
Зокрема, йдеться про щоденні поїздки на роботу в іншу країну (наприклад, між Люксембургом і Бельгією), про фахівців, які тривалий час працюють за кордоном, але регулярно повертаються в рідну країну.
Проект правил, затверджений Єврокомісією, містить необхідні норми для уникнення зловживань після скасування плати за послугу роумінгу.
Єврокомісія вирішила, що не повинно бути жодних обмежень щодо термінів або обсягу, накладеного на споживачів при використанні мобільних пристроїв за межами своєї країни в ЄС.
"Сьогоднішні правила проекту забезпечать нам можливість покласти край роумінгу з 15 червня 2017 для всіх людей, які періодично подорожують в ЄС, та забезпечать при цьому можливість операторам мати захисні інструменти від порушення правил", - сказав Гюнтер Еттінгер, комісар з питань цифрової економіки і суспільства.
"Парламент і Рада ЄС погодили пропозицію про припинення роумінгових платежів для мандрівників в ЄС. Разом ми повинні забезпечити користувачам по всій Європі низькі ціни, повне використання нових мобільних послуг. Європейські споживачі не погодилися б на інший варіант", - зазначив заступник голови ЄК Андрус Ансип.
Колегія уповноважених має прийняти остаточну пропозицію до 15 грудня 2016 року, після висновку від BEREC (Органу європейських регуляторів в сфері електронних комунікацій), всіх держав-членів та зацікавлених сторін.
Нагадаємо, Європарламент на засіданні у 2015 році схвалив скасування мобільного роумінгу в ЄС з 15 червня 2017 року.
З 30 квітня поточного року в ЄС були знижені ціни на послуги мобільного зв’язку у роумінгу.

Related

Події у світі 438217982816033666

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item