Кучма: У середу в Мінську українська сторона потавить питаня руба

Бойовики постійно порушують домовленості
Представник України у Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що підтримувані Росією сепаратисти на частині Донбасу зривають мирний процесс, - передає  Радіо Свобода.
«Ми за подіями, що відбуваються останніми днями, бачимо, що та сторона не дотримується домовленостей. Напевно, з єдиною метою: зірвати взагалі весь цей переговорний процесс», - сказа Кучма.
За йоо словами, за цим не можуть стояти маленькі командири – це «cерйозне політичне рішення, яке тягне дуже серйозні наслідки в цілому»
Колишній президент підкреслив, що за таких умов українській стороні нічого не "залишається, окрім як у середу в Мінську (на засіданні Тристоронньої контактної групи 5 жовтня – ред.) поставити питання руба: хлопці, або давайте ми скажемо, що ми нездатні вирішувати такі проблеми, або що? Побачимо".
"Але грати, пробачте, в піддавки вже не можна", – наголосив представник України.
Крім того, за словами Кучми, цю ситуацію має бути доведено до відома "всього світу, насамперед керівників Німеччини та Франції, які головні, можна сказати, в нормандському форматі, … щоб вони перестали таку миротворчу позицію займати, яку, як ми бачимо, вони займають останнім часом".
На запитання про попередні вибори-праймеріз, які готують нині на окупованих територіях частини Донбасу, Кучма заявив: "Якщо вони це зроблять, вони дійсно покажуть, що з ними домовлятися не можна. Це такий висновок, який ми маємо зробити з таких заяв".
18 травня 2016 року помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час візиту в РФ заявила, що міжнародне співтовариство не визнає вибори в Донбасі, проведені поза Мінських угод.
Президент України Петро Порошенко неодноразово заявляв про те, що проведення виборів у Донбасі можливо лише після того, як російські військові та найманці з РФ залишать територію України.

Related

Політика 1980824107554867890

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item