Міжнародні слідчі підтвердять причетність РФ до катастрофи MH-17



Міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера "Боїнг 777", вірогідно, дійде висновку, що літак збили пострілом з системи "Бук" з території, яку захопили проросійські бойовики на Сході України. 
Нідерландська поліція і прокурори співпрацювали у цій справі з колегами з Австралії, Бельгії, Малайзії і України.
Про це повідомляє "The Guardian".
"Слідчі нададуть точні дані місця розташування Google, які підтвердять, що система "Бук" була розташована на території бойовиків поблизу села Сніжне", - повідомляє видання.
Слідчі працювали над сценарієм, за яким "Бук" переправили на територію України з бази російської 53-ї ракетної протиповітряної бригади в місті Курськ. Його незаконно відправили на українську землю в липні 2014 року. Пізніше установку помітили під час від'їзду із захопленого Донецька в східному напрямку. 17 липня, прибувши в Сніжне, "Бук" розгорнули в полі на півдні від населеного пункту. Постріл з нього здійсненили помилково, тому що авіалайнер сплутали з українським військовим транспортним літаком.Наступного дня "Бук" відправили назад в Росію.
Твердження слідчої групи засновані на супутникових даних США.
"В дипломатичних є думка, що цей звіт вкаже на причетність проросійських бойовиків чи Росії. Він спричинить скандал", - каже нідерландський експерт Роберт ван де Роер.
За його словами, нині слідчі не можуть назвати точне ім'я того, хто "натиснув кнопку" і запустив ракету. Вони знають імена близько 20 російських солдатів з 53-ї бригади в Курську, які під підозрою. Їхні імена назвали активісти Bellingcat, які вистежили російську установку за допомогою соціальних мереж і даних у відкритому доступі.
Нідерландський експерт також сказав, що сумнівається, що російський президент Володимир Путін співпрацюватиме з трибуналом і допомагатиме покарати винних.
Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Related

Події у світі 6040124790774974047

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item