Росію звинувачують у зломі серверів Yahoo!



Хакерів нібито цікавили користувачі, які мають бізнес в РФ.

Хакерів, які зламали сервери Yahoo!, цікавили дані конкретних користувачів, які вели бізнес в Росії, розповіло джерело WSJ, пише РБК. Атака, за його словами, була проведена з російських адрес.
На думку керівництва компанії Yahoo!, до злому системи в 2014 році були причетні хакери з Росії, розповіло The Wall Street Journal джерело, знайоме з ситуацією.
Раніше компанія не називала країну, з якої була організована атака, але стверджувала, що дії хакерів, які викрали дані 500 млн облікових записів, були спонсоровані "урядом держави".
Водночас, співрозмовник видання не готовий стверджувати, що дії саме цих хакерів привели до витоку даних 500 млн користувачів.
Джерело газети розповіло, що вторгнення було виявлено через кілька тижнів після атаки. У Yahoo! дійшли висновку, пише видання, що вона атака була запущена з комп'ютерів, розташованих в Росії. Крім того, її метою були люди, які вели бізнес в Росії.
Фахівці з комп'ютерної безпеки пояснили виданню, що ситуація з проникненням кількох хакерів одночасно не є винятковою. Навпаки, ця тактика часто застосовується для того, щоб приховати справжню мету атаки.

Раніше в четвер, 22 вересня, Yahoo! підтвердила викрадення даних 500 млн облікових записів своїх користувачів в результаті хакерської атаки в 2014 році.

Related

Технології 6494919836270518814

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item