У Дніпрі детективи НАБУ затримали суддю на хабарі у $10 тисяч

Суддю затримали на місці злочину - НАБУ
7 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро та працівники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили суддю Жовтневого районного суду Дніпра у вимаганні та одержанні $10 тисяч хабара (понад 258 тис. грн).
За ці гроші суддя обіцяв вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, повідомляється на сайті НАБУ.
"Суддя намагався вплинути на службових осіб слідчого підрозділу одного з відділень поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП (Головного управління Національної поліції - ред.) в Дніпропетровській області щодо вчинення дій, спрямованих на непритягнення особи до кримінальної відповідальності", - сказано в повідомленні відомства.
Чоловіка затримали на місці злочину.
"Здійснення таких слідчо-оперативних дій щодо суддів стало можливим лише після набуття чинності Закону України Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) та нової редакції Закону України Про судоустрій і статус суддів 30 вересня 2016 року", - зазначили у відомстві.
За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України - Зловживання впливом.
Нагадаємо, 9 серпня Національна антикорупційна прокуратура повідомила, що суддя Дніпровського суду отримав хабар у $150 тисяч. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Стаття тягне за собою позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.
Вранці 10 серпня голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький уточнив, що суддя Чаус ховав хабар у $150 тисяч готівкою у скляній банці.
Через суддівський імунітет співробітники прокуратури не змогли затримати його.
6 вересня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що суддя-хабарник Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус зараз перебуває на території окупованого Криму.
У той самий день Верховна Рада дала згоду на арешт судді.
30 вересня Холодницький повідомив, що адвокат скандального судді Миколи Чауса надав Національному антикорупційному бюро довідку про те, що суддя перебуває у медзакладі в окупованому Росією Криму.
Микола Чаус відомий своїми справами проти Автомайдана, а також процесом лідера Укропа Геннадія Корбана та скасуванням розшуку екс-депутата і бізнесмена Юрія Іванющенка.

Related

Гаряча новина 2280322969587633303

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item