Путін: Київ відмовляється від газу за 180 доларів



Замість цього, за словами російського президента, Україна вважає за краще купувати газ по 330 доларів у Європи.

 
Російський президент Володимир Путін заявив, що Україна не хоче купувати газ РФ за ціною 180 доларів, а купує по 330 доларів у Європи.
 
"Україна відмовляється купувати наш газ, який ми пропонуємо по 180 доларів, а віддає перевагу газу за ціною 330 доларів з Європи. Україна бере участь в угодах, купуючи газ за реверсом. Вони мабуть "близькі серцю" деяких керівників в паливно-енергетичному комплексі в Україні. Прапор їм в руки, хай вони працюють", - сказав Путін під час виступу на Валдайському клубі.
 
За його словами, як передає УНІАН, Росія може відновити постачання газу в Україну "в будь-яку секунду" після передоплати.
 
"Ми з президентом України за його ініціативи обговорювали питання з газопостачання України. Він поставив запитання, чи може Росія відновити постачання. Звичайно, може в будь-яку секунду. Для цього нічого не потрібно - у нас є контракт і доповнення до нього. Потрібно тільки одне - передоплата", - сказав Путін.
 
Зазначимо, у серпні Нафтогаз заявив, що купувати газ у ЄС дешевше, ніж у Росії. "Зараз ціна на європейський газ на кордоні України вже істотно нижче, ніж 185 доларів. Нижче, ніж за контрактом з Газпромом", - повідомили в Нафтогазі.
 
Хоча в липні в Нафтогазі говорили, що Україна купує газ у Європі дорожче, ніж могла б купувати у Росії.

Related

Економіка 7734401966954976887

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item