Північний потік-2 суперечить інтересам ЄС - Європарламент



Парламентарі підкреслили важливість зниження залежності від російського газу.

 
Проект будівництва газопроводу Північний потік-2 суперечить інтересам Євросоюзу, йдеться в доповіді "Стратегія ЄС щодо зрідженого природного газу і газосховищ", схваленій Європарламентом у вівторок на пленарній сесії в Страсбурзі, передає Прайм.
 
Європарламент вважає, що коли всупереч європейським інтересам Північний потік-2 буде побудований, це в обов'язковому порядку вимагало б обгрунтованої оцінки доступності терміналів зрідженого природного газу і детальної оцінки стану газового коридору Північ - Південь, йдеться в документі.
 
Європарламентарі підкреслюють життєво важливу роль СПГ і газосховищ на додаток до підвищення ефективності в освоєнні поновлюваних джерел енергії та зниження залежності від російського газу.
 
У доповіді наголошується, що обсяг імпорту російського газу в ЄС у 2015 році зріс на 7% - до рівня 2015 року, а частка РФ у загальному обсязі імпорту Євросоюзом блакитного палива становила у 2015 році 41%, і висловлюється стурбованість щодо цього приводу.
 
Як повідомлялось, проект Північний потік-2 викликає невдоволення серед деяких європейських країн. У березні вісім членів ЄС виступили проти розширення Північного потоку: Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина і Чехія.
 
На думку цих країн, реалізація Північного потоку-2 становить геополітичну загрозу.
 
Nord Stream 2 AG на 100% належить Gazprom Gerosgaz Holdings B.V. - дочірній компанії Газпрому, яка зареєстрована в Нідерландах.
 
Планується, що потужність Північного потоку-2 становитиме 55 млрд куб. м за рік, що дозволить у два рази збільшити поставки газу до Німеччини. Очікується, що газопровід запрацює наприкінці 2019 року.

Related

Економіка 1697043433143516072

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item