5 шкідливих продуктів, які ви вважали корисними, – дієтолог

Дженніфер Ен: Безглютенові снеки можуть також містити ті ж дешеві та шкідливі інгредієнти, що і продукти, в яких є глютен
«Суперпродукти – злаки, фрукти, горіхи і зелень – знаходяться на одному краю спектру корисності. Ви не замислювалися, що на іншому кінці цього спектра?» – пише дієтолог Дженніфер Ен у колонці для Mashed.com
«Згадайте їжу, яку ви любите, але від якої погано почуваєтесь. Деяка шкідлива їжа – чіпси, газовані напої, шоколадні батончики – явно і відверто шкідлива. Але є і більш підступні продукти, які на вигляд здаються цілком корисними, але насправді не менш шкідливі», – каже дієтолог.
Вона перераховує шкідливі продукти, які маскуються під корисну їжу:
1. Фруктові соки
Фруктові соки часто сприймаються як щось корисне. Зрештою, вони так і називаються: фруктові. Але ви здивуєтеся, дізнавшись, що більшість магазинних соків містять не менше цукру, ніж газована вода. Хоча у них є і деякі вітаміни, а також мінерали, але високий вміст цукру нейтралізує будь-яку користь від їх споживання.
У процесі виробництва більшості соків в них додаються штучні підсилювачі смаку. У підсумку ви отримуєте напій, який виглядає корисним, але насправді таким не є.
2. Рослинна олія
Вам може здатися, що як альтернатива тваринних жирів – маслу і топленому салу – рослинне масло корисне. Подумайте ще раз. Масло, здобуте з насіння, є максимально переробленим. Комерційна рослинна олія накачується воднем, щоб продовжити термін придатності, але в результаті цього в ньому з'являються трансжири. Як відомо, споживання трансжирів збільшує ризик серцевих захворювань та удару.
3. Безглютенові снеки
Попит на безглютенові продукти зростає разом із зростанням популярності дієт. Ця мультимільярдна індустрія зробила позначку «без глютену» на товари в магазинах досить поширеною, але чи завжди ці продукти корисні? Хоча у багатьох таких продуктах немає пшеничних білків, замість них там може міститися рафінований цукор. Такі снеки можуть також містити ті ж дешеві та шкідливі інгредієнти, що і продукти, в яких є глютен.
4. Знежирений йогурт
Якщо ви часто віддаєте перевагу йогуртам з низьким вмістом жиру в продуктовому магазині, можливо, настав час переглянути свою позицію. По-перше, втрачений через відсутність жиру смак треба чимось замінити, і, як правило, замінюють його цукром. По-друге, дослідження показали, що для здорового харчування потрібно отримувати більше корисних жирів і менше дешевих трансжирів. Також дослідження показали, що люди, які споживають жирні молочні продукти, менше схильні до ризику розвитку серцево-судинних захворювань і діабету, ніж люди, які вибирають знежирені молочні продукти.
5. Оброблений сир
Є велика різниця між справжнім сиром і «сирними продуктами». Сирні продукти – це ті дивно ідеальні помаранчеві скибочки, які найчастіше кладуть у бургери. Ця ідеальність дорого обходиться: барвники, хімікати, добавки. Більш дешеві сирні продукти можуть містити концентрати молочного білка замість реального молока. Крім того, як оброблений, так і справжній сир містять велику кількість насичених жирів, які шкідливі для серця.
Повну версію колонки Дженніфер Ен читайте на сайті Mashed.com

Related

Здоров'я 6350228774225793873

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item