У Києві під час пожежі патрульний, ризикуючи життям, врятував сім'ю, заблоковану вогнем і димом на 6-му поверсі

Поліцейський, стоячи на підвіконні балкона п'ятого поверху, допомагав постраждалим спуститися вниз
В Києві 5 жовтня під час пожежі у дев'ятиповерхівці лейтенант патрульної поліції В'ячеслав Харченко, ризикуючи життям, допоміг врятувати сім'ю, заблоковану у квартирі на шостому поверсі дев'ятиповерхівки вогнем і димом.
Про це повідомив голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.
У повідомленні сказано, що інспектори роти №8 батальйону №3 Патрульної поліції Києва лейтенант В'ячеслав Харченко та його напарник лейтенант поліції Калініченко отримали виклик про те, що технічне оснащення не дає можливості пожежникам дістатися до шостого поверху, де у квартирі вогнем і димом заблокована сім'я - 6-річна дитина та її батьки.
"На відео з нагрудної камери В'ячеслава Харченка чути, як перелякані люди кричать, зі слів оточуючих зрозуміло, що перелякані люди можуть кинутися з шостого поверху", - зазначив Аваков.


Лейтенант Харченко включив сирену в патрульній машині, щоб постраждалі вийшли на балкон і став кричати, що їм допоможуть, щоб заспокоїти.
Поки поліцейські бігли на п'ятий поверх, щоб врятувати людей через балкон, дитину встигли передати з рук на руки вниз. Однак її батьки все ще залишалися заблокованими. Харченко з ризиком для життя допоміг спуститися і їм.
"На відео з боді-камери поліцейського не видно, як він ризикував, стоячи на підвіконні балкона п'ятого поверху, тримаючись однією рукою, а другою допомагаючи потерпілим по черзі ставати йому на плечі(!), а потім спускатися вниз", - описав те, що відбувалося, голова МВС.
Аваков також повідомив, що за мужність, рішучість і винахідливість у складній ситуації він нагородив лейтенанта поліції В'ячеслава Харченка нагрудним знаком МВС За відвагу у службі.
Нагадаємо, 5 жовтня повідомлялося, що в Києві рятувальники евакуювали під час пожежі у дев'ятиповерхівці 37 людей, у тому числі трьох дітей.

Related

Гаряча новина 7148260262388061993

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item