Лікар назвав засіб, який найкраще зміцнює імунітет

Лікар назвав засіб, який найкраще зміцнює імунітет


Восени багато хто замислюється, як зміцнити імунітет. 
Адже вже почався сезон вірусних інфекцій, а невдовзі до них приєднається грип. Цікаво, чи можна якось “підняти” імунітет?
-- Можна, але але не вживанням часнику кілограмами, а налагодженням харчування, -- вважає Борис Скачко, лікар з 20-річним стажем, автор системного методу лікування та реабілітації. -- Імунітет народжується у кишково-шлунковому тракті.  Якщо харчування правильне, людина отримує достатню кількість білків, які у печінці синтезуються в імуноглобуліни А, які й перешкоджають розмноженню вірусів і бактерій.
Але печінка не може продукувати відповідні клітини без вітаміну А. Тому обов'язково їжте білкові продукти (м'ясо, яйця, молоко), а вітамін А міститься у морквi та гарбузi, у буряку, тому наш український борщ, та ще й з часником, -- прекрасний природнiй засiб для пiдняття iмунiтету. А замiсть олiв'є робiть вiнегрети -- там i морква, i буряк.

Цибуля та часник мають щодня бути присутнiми на столi. Це природні імуномодулятори, як і імбир, куркума, хрін, гірчиця. Вживаючи їх, ви підвищуєте імунітет та вбиваєте патогенних мікроорганізмів у кишківнику.


Відомо, що для роботи імунної системи потрібен вітамін С -- але не треба їсти його пачками та кілограмами. Ми запаслися ним улiтку, коли їли свiжi овочi, фрукти, ягоди (печiнка має здатнiсть накопичувати його на 4-6 мiсяцiв наперед), а зараз просто налагодьте харчування так, щоб будь-якi свiжi овочi та фрукти були щодня на столі.

Не останню роль у формуванні імунної відповіді відіграє вітамін D. Тож  обов'язково гуляйте на свіжому повітрі та лапайте сонячні  промені.
І ще: їсти треба не 2 рази на день, а 4-5 з перервами у чотири години. Порція має бути такою, щоб помістилася у двох ваших долонях. Це важливо, адже той, хто їсть два рази на день, насправді не економить, а витрачає гроші на нездоров'я.
-- Деякі лікарі радять пити для підняття імунітету імуностимулятори -- жень-шень, елеутерокок, ехінацею. Що скажете?
-- Усі медикаментознi препарати допомагають лише короткотермiново -- доки їх п'єш. Та й iмунна система не гумова -- вона не може постiйно працювати у режимi повної бойової готовностi. Так її можна загнати, й захист впаде до нуля.
Недоречно вживати ці препарати "про всяк випадок". А от під час епідемій, коли є підвищений ризик заразитися, вони будуть ефективними, проте пити їх можна не більше 2-3 тижнів. Починати треба з малих доз, пiдвищуючи їх раз на тиждень. А якщо людина раптом почне приймати великi дози, настане зворотня реакцiя -- пригнiчення iмунiтету.
Загалом, не можна підняти імунітет помахом чарівної палички або диво-пігулкою. Імунітет людини напряму залежить вiд того, що i як вона їсть, а наше завдання -- зебезпечити iмуннiй системi матерiал та можливiсть виконувати свою роботу.

Related

Здоров'я 6668198065302523809

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item