Міністр Кутовий сховався від мітингувальників на свинофермі



4 жовтня в центрі Києва, під Верховною Радою пройшов Всеукраїнський страйк аграріїв. Кілька сотень представників агросектору - переважно членів профільних асоціацій та членів Аграрної Партії Віталія Скоцика вимагають відновити систему оподаткування в АПК в частині спецрежиму з ПДВ.
Наслідки скасування цієї пільги - скорочення кількості виробників, в першу чергу в тваринництві, стагнація аграрного сектора, який став стратегічним для української економіки і підвищення цін на продукти харчування. Також сільгоспвиробники заявили про необхідність продовження мораторію на продаж сільгоспземель.
Це безпрецедентний за масштабом аграрний мітинг в Україні за останній час.
Серед вимог протестувальників була оперативна зустріч з аграрним міністром Тарасом Кутовим, який уповноважений внести ясність в стратегію уряду щодо подальшої роботи галузі. Його розглядали як логічного парламентера з аграріями та провідника їх інтересів. Однак, як виявилося, міністр у день мітингу оперативно відбув на свиноферму в Ірпені.
"Приїхав на Національний день свиноферми в Ірпінь", - пише Кутовий в своєму Facebook якраз в той момент, коли під парламентом кілька сотень сільгоспвиробників чекали зустрічі з ним.
Відсутність аграрного міністра стало додатковим фактором розчарування аграріїв в політиці, яку проводить Кабмін, особливо коли стало відомо про причини його відсутності.
Зрештою з аграріями зустрівся глава Верховної Ради Андрій Парубій, який зумів розрядити обстановку і пообіцяв, що всі гострі питання будуть врегульовані.

Related

Суспільство 3414707047877065734

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item