Польща знайшла нові фальсифікації Росії у справі Смоленської катастрофи

У Польщі заявляють, що комісія провела маніпуляції з показаннями бортових реєстраторів і скоротила їх
Комісія, яка розслідує причини Смоленської катастрофи, представила результати своєї роботи. Про це повідомляє Радіо Польща.
В рамках засідання парламентського комітету з оборони був показаний відеозапис розмови прем'єр-міністрів Володимира Путіна та Дональда Туска на місці аварії. На записі політики говорять про те, що президентський літак летів дуже низько, зачіпаючи дерева, і з випущеними шасі вдарився об землю, після чого перекинувся.
Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич також зазначив, що росіяни знайшли чорний ящик президентського літака через кілька хвилин після катастрофи, прослухали записи, після чого помістили в уламки.
Крім того, члени комісії заявили, що уламки президентського літака ТУ-154М лежали, щонайменше, за 60 метрів до берези, в яку, за російською версією, врізався літак.
На думку членів комісії, це мало б означати, що в останній фазі польоту розташування літака відрізнялося від того, яке було зазначено у звітах російської і польської комісії.
Член комісії Марек Домбровський заявив, що комісія під керівництвом тодішнього глави МВС Польщі Єжи Міллера провела маніпуляції з отриманими даними бортових реєстраторів.
"Комісія Міллера провела маніпуляції з показаннями бортових реєстраторів і скоротила їх. Із запису були вирізані останні 3 секунди, а замість них були додані записи з російського реєстратора, хоча польська сторона знала, що у його показах містяться численні неточності. Також з показань іншого російського реєстратора було вирізано 5 секунд", - сказав Домбровський.
Комісія також встановила, що на тілах деяких жертв були виявлені сліди вогню, які не можна пояснити пожежею, що виникла на місці аварії літака.
Раніше повідомлялося, що лідер польської партії Закон і справедливість Ярослав Качиньський погодився на ексгумацію тіла брата, екс-президента Польщі Леха Качиньського.
Нагадаємо, 10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився літак Ту-154М, на якому Лех Качинський з дружиною та представники вищого командування і політичних партій Польщі летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі.
В результаті авіакатастрофи загинули всі 96 осіб, включаючи 7 членів екіпажу.

Related

Події у світі 3598317138475307234

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item