ПАРЄ проголосувала за дві історичні резолюції по Донбасу - Геращенко

У назві доповіді ПАРЄ змінили формулювання "конфлікт в Донбасі" на "російська агресія в Україні"
Парламентська асамблея Ради Європи прийняла дві резолюції по Україні, однією з ключових тез яких є - продовження санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету України і відмова від призову прийняти російську делегацію в Асамблею.
Про це повідомив голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв у своєму Facebook.
"Тільки що ми досягли всіх найважливіших згадок у двох резолюціях щодо України, а саме: продовження санкцій проти РФ до відновлення повного суверенітету України, засудження незаконних виборів у Криму і заборони Меджлісу, відмовитися від призову прийняти РФ в Асамблеї, незважаючи ні на що, звільнити ув'язнених, і ще багато чого. Навіть у назві замінили "конфлікт в Україні" на "російську агресію в Україні", - пише Ар'єв.
У свою чергу віце-спікер Ради і член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко додала, що прийнята резолюція містить відмову від проведення виборів у Донбасі за даних умов.
"Герой дня - Мері-Луїз Бекк (депутат Бундестагу, член ПАРЄ – ред.). Вона визнала, що якщо ОБСЄ не може гарантувати безпеку двох доповідачів на окупованих територіях, то ОБСЄ не може гарантувати безпеку виборів. А значить, ні про які вибори на окупованому Донбасі поки не може бути й мови. Це зафіксовано в резолюції ПАРЄ, яку підтримали 87 членів Асамблеї", - написала Геращенко.

Нагадаємо, напередодні президент ПАРЄ Педро Аргамунт виступив за повернення в пленарний зал російської делегації.

Related

Політика 5472778107564065074

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item