Аваков Олланду: Якщо здасте Путіну Україну, втратите Європу і свою свободу

Міністр розкритикував виступ президента Франції
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в різкій формі висловив своє обурення виступом президента Франції Франсуа Олландом в ПАРЄ..
Він вважає неприйнятною пропозицію французького президента провести вибори в Донбасі, а потім вивести окупаційні війська з української землі.
"Він хоче вибори відразу після припинення вогню і розведення військ..! Це якого припинення вогню?! – як сьогодні, коли загинуло двоє і поранено семеро наших воїнів – саме під час оголошеного "припинення вогню"?", - запитує Аваков на своїй сторінці в Facebook.
Міністр заявив також, що Олланд "багато на себе бере".
"Та я кажу Вам, пан Олланд, не смійте вказувати нам віддавати території України і мільйони життів наших громадян - під путінський режим, тому що так вам здається зручним!", - зазначає Аваков.
Він закликав президента Франції "не продавати на вульгарному політичному ярмарку найбільший європейський народ, що вийшов за ідеали європейських загальнолюдських цінностей на Майдан і віддав за це життя своїх кращих синів і дочок".
"Вас нічому не навчили події в Україні – погляньте на Сирію, або Ви прозрієте лише тоді, коли російський "гібридний світ" прийде до кордонів Франції!?", - підкреслив міністр.
Він назвав пропозиції та трактування врегулювання війни на Донбасі від Олланда "неприйнятними і обурливими для будь-якого справжнього українця".
"Віддавши Путіну Україну – Ви втратите Європу, втратите власну свободу. Не тіште себе ілюзіями – створіть реальний антипутінський демократичний фронт вільних людей, і не умиротворяйте агресора!", - закликав міністр.
Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд вважає, що проведення місцевих виборів у Донбасі є більш пріоритетним питанням, ніж повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.
За словами Олланда, саме такий порядок передбачений Мінськими угодами.
"Вже після виборів Україна повинна отримати контроль над кордоном", - заявив французький президент.
Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що досягнення прогресу у врегулюванні українського питання відбувається занадто повільно.
У свою чергу члени української делегації в ПАРЄ розкритикували виступ Франсуа Олландаза надмірну м'якість щодо Росії.

Related

Політика 4096922546248124443

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item