Мінський формат вичерпаний - Жебрівський

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський

Глава Донецької ОДА вважає, що пора переходити до виконання умов Будапештської угоди 1994 року.

Переговори з вирішення конфлікту на Донбасі в мінському і нормандському форматах повністю себе вичерпали. Таку думку висловив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці в Facebook.
"Щодо мінських і нормандських форматів, моя позиція така: переговори в Бенувілі (регіон Нижня Нормандія), в Мілані і Мінську стали, по суті, проміжними етапами. Вони себе вичерпали", - вважає Жебрівський.
Він нагадав, що ні Франція, ні Німеччина не брали на себе зобов'язань за гарантіями безпеки України, коли "ми добровільно-примусово втратили третій за потужністю у світі ядерний арсенал". "Такі гарантії взяли на себе США і Великобританія (про третього "гаранта" - РФ - мовчу, бо вона зараз поводиться так, ніби знаходиться в "стані неосудності", але це вже компетенція Міжнародного трибуналу)", - додав він.
Жебрівський вважає, що в ситуації з Донбасом пора переходити до суті питання - виконання умов Будапештської угоди 1994 року. "Україна свою частину договору виконала на всі 100%. У Будапештській угоді прописано чітко: взамін за відмову від ядерного арсеналу США і Великобританія (ну і Росія) гарантують Україні її незалежність, суверенітет на непорушність існуючих кордонів!" - Підкреслив Жебрівський.
Як повідомлялось, лідери Франції (Франсуа Олланд) і Німеччини (Ангела Меркель) погодилися на "дорожню карту" мінських угод, яка передбачить кроки для припинення бойових дій на Донбасі.

Related

Політика 4537350345634958245

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item