Путін, Меркель і Олланд обговорили Україну і Сирію



Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорили ситуацію в Україні та в Сирії. Розмова відбулася за ініціативою німецької сторони.
Про це повідомляє "УНН".
"Обговорювали ситуацію в Україні, зокрема, перспективи подальшого міжнародного сприяння врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту шляхом неухильного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року", - йдеться в повідомленні.
Путін підкреслив безальтернативність цих домовленостей в якості основи для розв'язання кризи. Під час розмови лідери домовилися активізувати консультації в різних форматах.
Також Путін, Олланд і Меркель обговорили Сирію і наголосили на важливості координації зусиль в боротьбі проти терористичної загрози.
Сторони поки не повідомляють про домовленість щодо дати саміту в "нормандському форматі". На 13 жовтня запланована розмова Меркель та Олланда з Петром Порошенком.
Нагадаємо, президент Петро Порошенко в телефонній розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом домовилися, що санкції проти Росії потрібно продовжити.

Related

Події у світі 1541599042842961769

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item