Порошенко озвучив умови для проведення виборів у Донбасі

Порошенко також розповів, що учасники переговорів склали дорожню карту виконання Мінських угод
Після завершення переговорів у Берліні за участю Петра Порошенка, Франсуа Олланда, Володимира Путіна та Ангели Меркель, президент України розповів за яких умов країна готова провести вибори в Донбасі.
Порошенко заявив, що всім учасникам виборів і виборцям повинна бути гарантована безпека, а іноземні військові повинні покинути територію країни, передає Інтерфакс-Україна.
"Коли ми говоримо про дорожню карту, то вона й передбачає послідовність та гарантії. І саме тому, коли у нас є, наприклад, дата виборів та умови за якими вони повинні відбутися, то, безумовно, це - питання безпеки. Зокрема, режим припинення вогню, виведення іноземних військ, дотримання режиму розведення сторін, безперешкодний доступ ОБСЄ, звільнення заручників", - заявив Порошенко.
Президент також повідомив, що дорожня карта буде підготовлена міністрами закордонних справ країн "нормандського формату" та передана на підпис главам держав у листопаді.
"Було доручено, щоб до кінця листопада міністри закордонних справ на своїй зустрічі затвердили основи проекту дорожньої карти", - заявив президент України.
Нагадаємо, в ніч на четвер, 20 жовтня, в відомстві федерального канцлера Німеччини (Bundeskanzleramt) у Берліні завершилися переговори в "нормандському форматі".
Переговори, в яких брали участь канцлер ФРН Ангела Меркель, президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін, тривали майже п'ять годин.

Related

Політика 7014731241761096335

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item