Для сина віце-президента Лукойлу за пряму трансляцію гонок з поліцією запросили два роки в'язниці

Мажорів судять за "образу представника влади"
Російська прокуратура зажадала засудити сина старшого віце-президента нафтової компанії Лукойл Азата Шамсуарова Руслана до двох років і одного місяця позбавлення волі за гонки з поліцією в Москві, які він транслював через Periscop.
Такий же термін запросили для другого обвинувачуваного по даній справі - Абдувахоба Маджидова, передає Російська служба Бі-бі-сі.
У той же час для 25-річного Віктора Ускова, з урахуванням скасування вже призначеного йому раніше умовного покарання, держзвинувачення попросило засудити до двох років і семи місяців колонії.
Як зазначається, приводом для кримінальної справи стало відео, на якому мажори на позашляховику Mercedes Gelandewagen намагаються втекти від поліції, порушуючи при цьому правила дорожнього руху і ображаючи силовиків.






Після затримання молоді люди тоді відбулися адміністративним протоколом, однак, коли відео погоні було опубліковано в Мережі, слідчі органи кілька разів спробували порушити проти них справу про хуліганство.
Утім, кожен раз постанову про порушення справи прокуратура скасовувала, наполягаючи, що дії Шамсуарова і його друзів не відповідають визначенню хуліганства з кримінального кодексу РФ.
Зрештою, справу проти них було порушено за статтею про образу представника влади. Крім того, пізніше підозрюваним висунули звинувачення також у погрозах представникам влади і застосування насильства щодо поліцейських.

Related

Суспільство 7711403156035584590

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item