Путін висунув Вашингтону умови щодо плутонію



Серед умов - компенсація втрат від санкцій, скорочення військ США на території країн НАТО і скасування закону Магнітського.


Президент Росії Володимир Путін поставив США кілька умов, після виконання яких може бути відновлено угоду між Москвою і Вашингтоном про утилізацію плутонію. Про це йдеться в президентському законопроекті, опублікованому в базі даних держдуми РФ.
У документі говориться, що президент Росії може відновити дію договору, якщо США скасують закон Сергія Магнітського, усі антиросійські санкції, а також компенсує Москві втрати як від західних санкцій, так і від відповідних санкцій РФ.
 
Окрім того, однією з умов називається скорочення військової інфраструктури і чисельності військ США на території країн НАТО, що вступили до альянсу після 2000 року.
 
Раніше сьогодні Путін призупинив дію угоди із США про утилізацію плутонію, підписавши відповідний указ.
 
У документі згадується про нездатність США забезпечити виконання прийнятих зобов'язань щодо утилізації надлишкового збройового плутонію відповідно до міжнародних договорів.
 
6 вересня стало відомо, що США скасували санкції проти Росії у сфері співпраці з Рособоронекспортом щодо вертолітного проекту. У Москві заявили, що Вашингтон був змушений піти на скасування санкцій.
 
Договір про утилізацію плутонію між РФ і США діяв з 2000 року, він передбачав утилізацію надлишків збройового плутонію за допомогою виробництва оксидного палива, використання в енергетичних ядерних реакторах і поховання.
 
У Кремлі заявили, що умови договору виконує лише Росія.

Related

Події у світі 7169083503105144924

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item