Почав діяти закон про біометричні паспорти



1 жовтня набув чинності закон №1474-VIII, який передбачає перехід на біометричні паспорти. 
Про це повідомляє УНІАН.
Верховна Рада прийняла закон 14 липня 2016 року. Президент підписав його 3 серпня.
Тепер для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового та низки інших документів будуть використовуватися відцифровані відбитки пальців рук.
Внутрішні паспорти видаватимуть кожному громадянину України, який досяг 14-річного віку, терміном на 4 роки. Решті – на 10 років. До паспорта громадянина України вносити відцифровані відбитки пальців рук будуть лише за згоди особи.
Нові паспорти громадян України будуть мати вигляд пластикової картки 54 х 85,6 мм, виготовленої з багатошарового полімерного матеріалу (полікарбонату). Вони міститимуть текст українською та англійською мовами. Там не робитимуть відмітки про реєстрацію шлюбу та його розірвання.
У паспорт громадянина України, який досяг 18-річного віку, буде вбудовано безконтактний електронний носій, до якого вноситимуть засоби електронного цифрового підпису.
Відсьогодні не можна буде продовжити термін дії старого закордонного паспорту. Треба оформляти новий документ. Водночас закордонні паспорти, термін дії яких було раніше продовжено, залишатимуться дійсними.
Раніше повідомлялося, що комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримав безвізовий режим для українців.

Related

Суспільство 8007582109929830963

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item