Кіберполіція оприлюднила номери мобільників шахраїв


Київські кіберполіцейські затримали вихідців з Луганську, які дурили людей на довірі, і оприлюднили їх шахрайські номери

Про це повідомляє сайт кіберполіції.
Працівниками Київського управління кіберполіції на території Черкаської області викрито та затримано злочинну групу осіб, мешканців міста Луганськ, які з початку поточного року займалися шахрайськими діями з заволодіння грошовими коштами громадян шляхом обману та зловживання довірою.
Шахрайство відбувалося наступним чином — на телефони потерпілих телефонувала невідома дівчина, яка представлялася працівницею банку та говорила, що вона може допомогти підняти кредитний ліміт по кредитній картці. У тому випадку коли особи погоджувалися — їм говорилося, що через деякий час на їх телефон будуть надходити СМС - повідомлення з кодами, які необхідно повідомляти в телефонному режимі.
Таким чином злочинці отримували доступ до карткових рахунків осіб та використовуючи отримані коди знімали з них всі наявні грошові кошти. В ході слідства встановлено, що шахраї в своїй протиправній діяльності використовували наступні номери телефонів:

056 785 41 35,
056 785 41 36,
094 885 41 35, 

092 262 57 22, 

а тому якщо ви чи ваші знайомі стали жертвами даних шахраїв — направте звернення, через форму зворотнього зв'язку на сайті www.cybercrime.gov.ua.
На даний час злодіям обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згідно санкцій статті 190 (Шахрайство) Кримінального Кодексу України, останнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 рокiв.
Нагадаємо, що на кіберполіцію працюватиме 40 хакерів.

Related

Суспільство 8921678887913545773

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item