Санкції проти РФ не діють - нардеп

Україна не продовжила дію санкцій

Сергій Лещенко стверджує, що термін дії рішення РНБО про санкції проти Росії закінчився.

Санкції, введені Україною рік тому проти російських юридичних і фізичних осіб, вже місяць не діють, заявив у "Вечірньому праймі" на "112 Україна" народний депутат Сергій Лещенко.
За його словами, термін дії документа, який вводив обмеження, закінчився у вересні 2016 року і після цього його ніхто не продовжував."Рік тому, 16 вересня минулого року було введено в дію рішення РНБО України про санкції. В списку санкцій знаходиться близько 400 осіб: російських політиків, олігархів, аналітиків, плюс близько 100 російських компаній - усього близько 500 юридичних та фізичних осіб, які були під санкціями відповідно до указу президента Порошенка від 16 вересня 2016 року. Там було сказано, що санкції вводяться на один рік. 16 вересня цього року санкції припинили діяти. Починаючи з 16 вересня по сьогоднішнє число санкцій проти цих 500 фізичних та юридичних осіб немає", - сказав Лещенко.За його словами, в сферу "санкцій" вже проникла корупційна складова, яку в своїх інтересах використовують українські бізнесмени."Я називаю це "санкційні канікули", це робиться з цілком зрозумілою метою. За моєю інформацією, існує новий "ринок корупційних послуг", коли тебе ще можуть з списку санкцій виключити за певні домовленості матеріального характеру або навпаки включити твого конкурента, якщо у тебе, наприклад, є бізнес будь-який і у тебе є російський конкурент, то ти можеш взяти і домовитися, що його включать до списку санкцій і отримати для свого бізнесу в Україні преференції", - пояснив політик."Такого роду цинізм вже існує, я знаю приклади", - додав він.
Як повідомлялося, міністр закордонних справ Швеції Маргот Валльстрем висловилася за те, щоб Євросоюз запровадив санкції проти Росії за її дії в Сирії.

Related

Політика 6296475121430339167

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item