Штайнмаєр проти введення антиросійських санкцій

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Він переконаний, що застосування обмежувальних заходів з боку ЄС може негативно позначитися на ході переговорів щодо Сирії.

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр виступає проти введення санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії. Про це він заявив під час інтерв'ю телеканалу ARD.
Штайнмаєр переконаний, що загроза застосування обмежувальних заходів з боку Євросоюзу може негативно позначитися на ході переговорів щодо врегулювання конфлікту в Сирії. 
"Я побоююся, що повернення до рішень, які були застосовані раніше в інших конфліктах, до санкцій, у випадку з Сирією не допоможуть запобігти гуманітарній катастрофі, оскільки санкції мають занадто відкладену дію, щоб допомогти відкрити гуманітарний коридор, - зазначив він. – Навіть, навпаки, вони можуть закрити вікно можливостей для переговорів, які нам необхідні". 
Глава МЗС ФРН також нагадав, що Євросоюз вводив санкції проти Росії, "щоб натиснути політично, не тільки економічно". "Те, що, можливо, спрацювало стосовно одного конфлікту, не можна застосовувати щодо іншого", - вважає він. 
На думку Штайнмаєра, оголошена Росією і сирійськими військовими триденна гуманітарна пауза виявилася занадто короткою і має перерости в довгострокове перемир'я. 
Як повідомляв Корреспондент.net, на саміті ЄС в Брюсселі 20-21 жовтня ухвалили підсумковий документ, в якому не згадувалося про можливість введення санкцій через ситуацію в Сирії, хоча європейські лідери засудили дії Росії в Алеппо. 
Італія врятувала Росію від санкцій щодо Сирії - FT

Related

Політика 1357610996021996634

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item