Україну не зобов'язували платити Януковичу - Мін'юст

Віктор Янукович

Поки Янукович не довів перед судом факу витрат через подачу заяв України про санкції.

Поки не існує ніяких рішень іноземних судів або рішень Загального Суду ЄС, або Європейського суду справедливості щодо стягнення будь-яких засобів з України на користь Віктора Януковича або його сім'ї, йдеться у заяві Міністерства юстиції, опублікованому на його сайті у п'ятницю.
 
"При цьому заяви адвокатів Януковича про нібито стягнення з України коштів на користь екс-президента є ні чим іншим як маніпуляцією громадською думкою", - стверджують у Мін'юсті.
 
Дійсно, 15 березня 2016 року представники Януковича і його синів подали до загального суду Європейського союзу клопотання про визначення розміру юридичних витрат, що підлягають відшкодуванню за результатами подання Україною заяв про вступ до справи про оскарження Януковичами застосованих до них санкцій ЄС.

"Однак, зазначені заяви поки не розглянуто", - підкреслили у Мін'юсті.
 
"Відповідно, повідомлення про те, що певний суд у Європейському Союзі нібито зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати сумою 6 млн. 378,4 тис. грн екс-президенту Віктору Януковичу і його сім'ї у справі про оскарження введених проти них Євросоюзом майнових санкцій повністю не відповідає дійсності ", - йдеться у повідомленні.
 
У міністерстві відзначили, що поки Януковичі не довели перед судом ні факту власних витрат через заяви України про підтримку застосованих проти них санкцій ЄС, ні сум таких витрат.
 
"Україна не може бути зобов'язана сплачувати будь-які кошти на користь Януковича і його сім'ї і має достатньо правових інструментів для захисту цієї позиції у судових установах", - підкреслили в Мін'юсті.
 
Нагадаємо, що 13 жовтня англійська адвокатська компанія Joseph Hage Aaronson LLP повідомила, що суд ЄС відхилив апеляційну скаргу України щодо наказу про відшкодування нею юридичних витрат колишньому президенту Віктору Януковичу і його синам сумою 6 млн 378,4 тис грн.

Related

Гаряча новина 8518983818604705821

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item