У Санкт-Петербурзі американським дипломатам підмішали в напої наркотики



У Росії двом американським дипломатам підмішали наркотичні речовини у барі одного з готелів Санкт-Петербурга.

Про це повідомляє Radio Liberty з посиланням на свої джерела.

Інцидент стався в листопаді 2015 року на конференції ООН з боротьби з корупцією, куди дипломати прибули в складі офіційної делегації з 21 людини. Від США, окрім держслужбовців, також були присутні вчені і представників неурядових організацій.

В барі одного з дорогих петербурзьких готелів чоловікові і жінці підсипали в напої наркотик, дипломата після інциденту було госпіталізовано. Але в клініці не змогли точно встановити речовину отруєння, так як нібито раптово зникла електрика.

За словами джерела, дипломата перевезли з Росії на лікування, однак, тоді фахівцям було вже занадто пізно визначати тип речовини.

Інцидент викликав занепокоєння в Держдепі, однак протест тоді був переданий російським дипломатам без зайвого розголосу в ЗМІ.

Цікаво, що випадки отруєння іноземців наркотичними речовинами в російських барах не рідкість і часто пов’язані зі спробами пограбування. Однак, як зазначило джерело, цей випадок не схожий на звичайне отруєння з метою грабунку.

У свою чергу, посольство Росії не відповівло на прохання журналістів прокоментувати інцидент.

У червні 2016 року повідомлялося, що ФСБ побила американського дипломата, який спробував сховатися в будівлі посольства США в Москві, рятуючись від переслідування російських спецслужб.

У свою чергу, газета The Washington Post повідомила, що розвідка і служби безпеки РФ переслідують і залякують американських дипломатів, співробітників посольств і їх сім’ї в Москві та інших столицях Європи.


Прес-аташе посольства США в Росії Вільям Стівенс в ефірі російського каналу Дождь заявив про постійне стеження, яка ведеться за американськими дипломатами в Москві.

Related

Політика 8065912041737293265

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item