Домовленості щодо безпеки, досягнуті "нормандської четвіркою", є першочерговими - Порошенко

Україна є вірною Мінським домовленостям, і готова їх виконувати - Порошенко
Президент України Петро Порошенко заявив, що необхідно негайно приступити до виконання пакету домовленостей, які стосуються безпеки в Донбасі.
Під час спільної прес-конференції із генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом президент зазначив, що Україна готова виконувати Мінські домовленістю, але не ціною власних інтересів.
Серед першочергових кроків, які необхідно зробити для завершення конфлікту в Донбасі, Порошенко назвав перемир'я та повний доступ спостерігачів ОБСЄ на окуповані території, передає УНІАН.
Тільки після цього, вважає президент, можна переходити до політичних процесів з врегулювання конфлікту.
"Саме тому Україна запропонувала комплексну "дорожню карту". Ми дуже задоволені, що німецькі та французькі колеги нас підтримали, та вони підтвердили, що це - важливий крок до безпеки, це є частиною Мінського процесу. Це єдиний спосіб повністю впровадити Мінські угоди, та я дуже вдячний Столтенбергу за підтримку нашого бачення повного врегулювання ", - заявив Порошенко.
Раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг також прокоментував підсумки зустрічі в "нормандському форматі" на рівні глав держав, яка відбулася 19 жовтня.

За підсумками переговорів у "нормандському форматі" на рівні глав держав, що відбулися 19 жовтня, не був підписаний який-небудь документ.
За словами президента України Петра Порошенка, під час переговорів було узгоджене питання розробки "дорожньої карти" імплементації Мінських домовленостей.
За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, сторони домовилися продовжувати роботу над "дорожньою картою", зокрема, у листопаді відбудеться зустріч на рівні міністрів закордонних справ з цього приводу. Ціллю "дорожньої карти" є надання Україні доступу до своїх кордонів. Однак Україна отримає остаточний контроль над власним кордоном лише в кінці процесу, а до цього там будуть спостерігачі ОБСЄ.

Related

Політика 2530805220620993544

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item