Росія пригрозила США своїми засобами ППО



Росія виступила з непрямою погрозою збивати американські літаки в Сирії, якщо ті будуть здійснювати удари по військах влади президента Сирії Башара аль-Асада, союзника Москви.
Інформує "Радіо Свобода".
Як заявив речник Міністерства оборони Росії генерал Ігор Конашенков, коментуючи наявність у Сирії російських засобів протиповітряної оборони і недавнє розміщення там додаткової російської батареї ППО, "бойові розрахунки російських комплексів ППО навряд чи матимуть час з'ясовувати "прямою лінією" точну програму польоту ракет і належність їхніх носіїв".
За його словами, "ілюзії дилетантів щодо існування літаків-"невидимок" можуть наштовхнутися на реальність, що розчарує", а радіус дії розміщених у Сирії російських комплексів С-400 і С-300 "може стати сюрпризом для будь-яких невпізнаних летючих об'єктів".
При цьому Конашенков наголошував, що, за його словами, "в низці авторитетних західних ЗМІ публікували "витоки" про обговорення в адміністрації Білого дому можливості завдати ракетних і повітряних ударів по позиціях сирійських військ". Він додав, що рекомендує "колегам у Вашингтоні" "дбайливо прорахувати можливі наслідки реалізації таких планів".
Речник також попередив, що будь-які удари по частинах Сирії, які контролюють сили режиму, також "створять явну загрозу російським військовослужбовцям", що перебувають у цій країні.
У США розкритикували ці заяви, заявивши, що вони не сприяють просуванню до якогось дипломатичного рішення щодо Сирії.
Водночас, сказав речник Державного департаменту Джон Кербі, в адміністрації США обговорюють різноманітні можливості впливу на становище в Сирії. І, за його словами, "не всі ці можливості ґрунтуються на дипломатії".
Нагадаємо, 3 жовтня США припинили прямі переговори з Росією щодо Сирії.

Related

Події у світі 155567495516666349

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item