Україна вимагає повернути їй контроль над Дебальце

Терористичні війська захопили Дебальцеве вже після 19 вересня 2014 року

Українська сторона вважає, що блок питань з безпеки є ключем до імплементації всього комплексу угод.

 
Україна наполягає на постійному моніторингу СММ ОБСЄ в місцях розведення сил і засобів, на виході спостерігачів місії на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону та на українському контролі над містом Дебальцеве.
 
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар другого президента України, представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер за підсумками сьогоднішньої відеоконференції за участю представників ОРДЛО.
 
"Представники ОРДЛО не виконують у повній мірі рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів. Зі свого боку Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання і сподівається на дотримання взятих на себе зобов'язань з боку Російської Федерації та ОРДЛО. Також ми наполягаємо на постійному моніторингу СММ ОБСЄ в місцях розведення сил і засобів", - написала Оліфер.
 
Вона нагадала про позицію української сторони, що блок питань з безпеки є ключем до імплементації всього комплексу мінських угод.
 
"Мова йде про повне припинення вогню, закриття кордону, виведення іноземних військових підрозділів і озброєнь, вихід СММ ОБСЄ на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону. Ми підкреслюємо: це вкрай важливо напередодні завтрашньої зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" в Берліні", - повідомила Оліфер.
 
Вона також поінформувала, що українська сторона звернула особливу увагу на положення меморандуму від 19 вересня 2014 року, який серед іншого передбачає контроль України над містом Дебальцеве.
 
"У тому числі цим документом передбачена зупинка підрозділів сторін на лінії зіткнення, яка склалася станом на 19 вересня 2014 року, що було порушенням з боку ОРДЛО. Також представниками окремих районів Донецької та Луганської областей не виконаний пункт, де чітко вказано заборону на розміщення важких озброєнь і військової техніки в районі населених пунктів Комсомольське, Кумачове, Новоазовськ, Саханка", - уточнила Оліфер.
 
Як повідомлялось, документ про розведення сил на Донбасі був підписаний 21 вересня. Він передбачає створення трьох зон безпеки в населених пунктах Золоте, Петрівське та Станиця Луганська.
 
Розведення сил відбулося в Петрівському і Золотому, проте відведення військ у Станиці Луганській неодноразово відтерміновували через обстріли.

Related

Події в Україні 4023438525319001047

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item