Держдепаратамент США: Замість боротьби з терористами Росія допомагає Асаду нищити опозицію

Росія з Асадом хочуть взяти Алеппо силою
Офіційний Вашингтон вважає військові операції, які проводять війська режиму Асада за підтримки російської авіації в східній частині Алеппо узгодженими зусиллями, спрямованими на отримання контролю над містом у силовий спосіб, заявив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.
"Те, що ми бачимо в Алеппо – це ніщо інше як узгоджені зусилля впродовж останніх днів взяти це місто силою", - наголосив представник він.
Кірбі підкреслив, що йдеться не лише про масове знищення інфраструктури та кварталів авіа- і артилерійськими ударами, "цей процес є достатньо обдуманим".
Водночас він нагадав, що Росія заявляла про свою військову присутність в Сирії в рамках боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава", натомість надає підтримку урядовим силам Асада у знищенні опозиції.
Нагадаємо, Вашингтон заявив про те, що переговори про співпрацю з Росією по Сирії знаходяться на межі, і в США мають намір шукати альтернативу через ескалацію ситуації в Алеппо.
27 вересня армія режиму Башара Асада пішла в наступ на райони Алеппо, контрольовані поміркованою опозицією. Як повідомлялося, сили Асада ведуть наступ на стару частину міста одразу з чотирьох напрямків.

Related

Події у світі 2735340014071454048

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item