Порошенко закликав Швецію офіційно визнати факт російської агресії

Порошенко закликав європейські країни об'єднатися в питанні антиросійських санкцій
Президент України Петро Порошенко в ході свого офіційного візиту до Норвегії провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Льовеном, у якій закликав державу та інші країни ЄС слідом за Норвегією офіційно визнати факт російської агресії.
Як повідомляє прес-служба Глави держави, співрозмовники скоординували позиції з пріоритетних питань в взаємодії Україна-ЄС напередодні засідання Євроради (20-21 жовтня) в Брюсселі.


Зокрема, обговорювалися питання щодо прискорення надання українцям безвізового режиму та завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію.
"Глава держави поінформував прем'єра Швеції про ситуацію з безпекою на Донбасі та закликав Швецію та інші країни ЄС слідом за Норвегією офіційно визнати факт російської агресії. Петро Порошенко та Стефан Льовен підтвердили важливість єдності Європейського союзу в питанні збереження санкцій щодо Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - сказано в повідомленні прес-служби.
Нагадаємо, в ніч на вівторок, 18 жовтня, президент України Петро Порошенко вперше прибув із офіційним візитом до Норвегії.
Раніше Петро Порошенко під час зустрічі з главою норвезького уряду Эрной Сульберг заявив, що Норвегія підтвердила свою позицію щодо збереження санкцій проти Російської Федерації до відновлення суверенітету та цілісності України.

Related

Політика 6031003699146213071

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item