Відмова людства від м'яса може зупинити глобальне потепління



Несподіваний спосіб зупинити глобальне потепління на Землі знайшли науковці. 
Вони провели дослідження, яким буде світ, якщо люди відмовляться від м'яса до 2050 року. Обчислення провів науковий співробітник програми "Майбутнє їжі" при Оксфордському університеті Марко Спрінгман та його колеги.
Результати показали, що викиди шкідливих газів в атмосферу від харчової промисловості знизяться на 60%. У першу чергу - завдяки скороченню споживання червоного м'яса. А якщо світ обере веганство (найсуворіша форма вегетаріанства, яка виключає будь-яку їжу тваринного походження), викиди зменшаться приблизно на 70%.
Виробництво продуктів, особливо з домашньої худоби, також займає багато території. Разом зі шкідливими викидами в атмосферу, це знищує природне різноманіття видів. З п'яти мільярдів гектарів сільськогосподарських угідь у всьому світі, 68% використовується для худоби.
Вчені говорять, якщо люди оберуть вегетаріанство, то на 80% цих земель можна буде відновити луки і ліси, які почнуть поглинати вуглець і знизять наслідки кліматичних змін. На колишніх пасовищах відновляться популяції тварин, які постраждали через знищення їхнього природного середовища, як-от буйволи або вовки. Про це пише BBC Україна.
Нагадаємо, раніше науковці прийшли до висновку, що глобальне потепління пов'язане з діяльністю людини. Воно почалося приблизно 200 років тому з початком промислової революції.

Related

Цікаво 7136220061368478980

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item