США - Росії: Ми продовжимо підтримувати Україну

Керрі запевнив Москву, що США продовжать підтримувати Україну

Керрі нагадав, що США і ЄС ввели санкції і наполягають на дипломатичному вирішенні конфлікту на Донбасі і питанні анексії Криму.

США будуть і надалі підтримувати Україну, незважаючи на бажання співпрацювати з Росією для вирішення спільних викликів.
Про це заявив держсекретар США Джон Керрі в Брюсселі на конференції German Marshall Fund.
"Ми хочемо працювати з РФ для вирішення спільних викликів. Особисто я проводжу більше часу з главою МЗС РФ, ніж з будь-яким іншим іноземним дипломатом. Але пошук діалогу з РФ не знімає з нас відповідальності залишатися відданими принципам свободи і міжнародного законодавства. Ми як і раніше непохитні в нашій підтримці стабільної, єдиної і демократичної України", - сказав Керрі.
"І у Москви не повинно бути ніяких сумнівів з цього приводу - ми залишаємося вірними своїм принципам. Агресія - це не те, що кожен з нас готовий прийняти. У Європі це розуміють краще, ніж деінде в світі", - додав він.
Керрі нагадав, що США і ЄС ввели санкції і наполягають на дипломатичному вирішенні конфлікту на Донбасі і питанні анексії Криму.
"Очевидно, що Росія обурена санкціями, але ніхто не повинен забувати, що вони були впроваджені відповідно до міжнародних норм, і вони повинні спонукати РФ повернутися до миру і поважати суверенні країни", - сказав він.

Напередодні США припинили переговори з Росією щодо Сирії. Москва ж призупинила угоду з Вашингтоном про утилізацію плутонію. Пізніше Путін поставив ряд умов США, в тому числі і повне зняття антиросійських санкцій, для відновлення договору.

Related

Події у світі 1136820670180039021

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item