Росія наклала вето на резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії

11 країн-учасників РБ ООН підтримали резолюцію, дві проголосували проти, дві утрималися
Росія наклала вето на запропоновану Францією резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії.
Як повідомляє Reuters, 11 з 15 членів РБ ООН підтримали резолюцію. Китай і Ангола утрималися, а Росія і Венесуела проголосували "проти".
Проголосувавши "проти", Росія як постійний член РБ ООН заблокувала прийняття резолюції. Для прийняття резолюції необхідно як мінімум дев'ять голосів і жодного вето.
За даними агентства Інтерфакс, постпред РФ при ООН Віталій Чуркін перед голосуванням заявив, що ні російський, ні французький проекти резолюцій щодо Сирії не будуть прийняті.
"Сьогодні ми з вами беремо участь в одній з найбільш дивних мізансцен в історії Ради Безпеки ООН. Нам належить голосування за два проекти резолюції Ради, і всі ми прекрасно розуміємо, що ні один з них не буде прийнятий", - сказав Чуркін на засіданні РБ ООН по Сирії.
Раніше НВ повідомляло, що запропонована Францією резолюція чітко передбачає вимогуприпинення польотів військових літаків над Алеппо та авіаударів.
У той час як російська резолюція щодо Сирії "не є об'єктивною, оскільки не передбачає основного елементу – припинення бомбардувань цивільних кварталів у східній частині міста Алеппо", заявили в постійному представництві України при ООН.

Related

Події у світі 5675331356260726741

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item