Порошенко провів переговори з Олландом і радником Меркель, розповівши про дії Москви в Донбасі

Сторони спілкувалися по телефону
Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Франсуа Олландом і дипломатичним радником канцлера Німеччини Крістофом Хойзгеном.
Як повідомляє прес-служба глави української держави, Порошенко розповів представникам ЄС про погіршення безпекової ситуації в Донбасі, зокрема - збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків, у тому числі з важкого озброєння.
Він також зазначив відсутність постійних пунктів спостереження ОБСЄ в районах розведення військ.
Порошенко також заявив, що Москва блокує процес звільнення заручників, що є абсолютно неприпустимим.
У ході розмови глави України і Франції домовилися про продовження консультацій в Мінську на рівні дипломатичних радників голів держав "нормандського формату", після яких, на наступному тижні, лідери України, Франції та Німеччини проведуть телефонну конференцію.
Раніше президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд обговорили по телефону ситуацію в Україні.
11 жовтня канцлер Ангела Меркель запросила чотирьох глав держав у Берлін для проведення зустрічі в нормандському форматі 19 жовтня.
Прес-служба президента України Петра Порошенка підкреслила що Київ підтримує проведення зустрічі глав держав "нормандської четвірки"для обговорення дорожньої карти щодо виконання Мінських угод.
Однак, риторика Москви кардинально змінилася після того, як стало відомо про скасування візиту Путіна до Франції. У Кремлі побачили "проблемні області" у підготовці зустрічі нормандської четвірки і не змогли назвати дату та місце її проведення.

Related

Політика 530206244163121103

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item